AUGMENTARE MAMARĂ CU IMPLANT SILICONIC
Augmentarea mamară cu implant siliconic reprezintă una dintre cele mai solicitate intervenții chirurgicale din chirurgia estetică. Acest lucru se datorează faptului că pe de o parte sânii reprezintă simbolul principal al feminității, și pe de altă parte, aceștia sunt supuși unor modificări în cursul vieții, datorate fluctuațiilor în greutate sau alăptării. Un bust frumos poate reda încrederea in sine pacientelor care își doresc această schimbare.
Există numeroase indicații pentru aceasta intevenție:
- în primul rând hipoplazia mamară, adică un volum mic al sânului prin dezvoltarea sa insuficientă în perioada pubertății
- scăderea în volum a sânului post-alăptare
- pierderea volumului mamar după scăderea în greutate
- diverse malformații congenitale, cum ar fi sânii tuberoși, sindromul Poland, asimetrii
mamare etc. - reconstrucția mamară după mastectomie
Există numeroase tehnici de introducere a implantului mamar, diferite planuri de
amplasare a protezei, implanturile în sine sunt de numeroase feluri. Tipul de implant mamar potrivit fiecărei paciente, volumul, forma si planul anatomic adecvat sunt stabilite în cadrul consultației, prin efectuarea unor măsurători specifice și evaluarea caracteristicilor anatomice (dimensiuni, volumul preexistent al glandei mamare, calitatea pielii și a țesutului subcutanat, statura, tipul toracelui etc.).
Este important de reținut faptul că atunci când sânul este ptozat (coborât), uneori nu
este posibilă augmentarea simplă cu implant mamar si este necesară asocierea unei intervenții chirurgicale de ridicare a sânului (mastopexie) pentru obținerea unui rezultat armonios. Intervenția se desfășoară sub anestezie generală, iar pacienta rămâne în clinică 24 de ore. Ulterior ne vom revedea la controalele postoperatorii stabilite.
Tehnica chirurgicală, precum și indicațiile pre- și postoperatorii vor fi discutate în detaliu în cadrul consultației.
LIFTING MAMAR (RIDICAREA SÂNULUI)
Această intervenție chirurgicală mai este cunoscută sub denumirea de mastopexie și are ca indicație ptoza mamară (sânii coborâți). Frecvent, timpul își pune amprenta și pe aspectul sânilor, care pierd din volum și coboară pe torace, asociind adeseori și o pierdere a elasticității tegumentului. Aceste modificări pot apărea în urma scăderii în greutate, după alăptare, sau pur si simplu cu trecerea timpului.
Intervenția constă în remodelarea glandei mamare și repoziționarea acesteia superior,
repoziționarea complexului areolo-mamelonar, ajustarea formei și dimensiunii areolei, precum și eliminarea excesului de piele.
Dacă volumul glandei mamare este insuficient, se poate asocia un implant mamar siliconic (mastopexie cu implant), ale cărui caracteristici vor fi alese în cadrul consultației, în funcție de rezultatul măsurătorilor și de calitatea țesuturilor pacientei.
Intervenția se desfășoară sub anestezie generală, iar pacienta rămâne în clinică 24 de
ore. Ulterior ne vom revedea la controalele postoperatorii stabilite.
Tehnica chirurgicală, precum și indicațiile pre- și postoperatorii vor fi discutate în detaliu în cadrul consultației.
REDUCȚIE MAMARĂ
Operația de reducție mamară (adică de micșorare a sânilor) se adresează pacientelor care au sâni mari și grei, fapt care le poate crea discomfort important. Deseori aceste paciente acuză dureri la nivelul coloanei vertebrale, dificultăți respiratorii, prezintă cifoză, dermatite și micoze cutanate la nivelul șanțului submamar, precum și discomfort semnificativ în timpul efortului fizic.
Dimensiunile sânilor care se pretează acestei operații sunt variabile, de la sâni hipertrofici până la cei cu dimensiuni foarte mari, condiție ce poartă numele de gigantomastie.
În aceste cazuri, operația nu are doar caracter estetic, ci devine necesară pentru sănătatea pacientei și îmbunătățește mult calitatea vieții.
Intervenția constă în eliminarea excesului de glandă mamară, țesut adipos și piele, remodelarea glandei mamare restante și repoziționarea sa, ajustarea și repoziționarea complexului areolo-mamelonar.
Operația se desfășoară sub anestezie generală, iar pacienta rămâne în clinică 24-48 de ore. Ulterior ne vom revedea la controalele postoperatorii stabilite.
Tehnica chirurgicală, precum și indicațiile pre- și postoperatorii vor fi discutate în detaliu în cadrul consultației.
AUGMENTARE MAMARĂ PRIN TRANSFER AUTOLOG DE GRĂSIME
Transferul autolog de grăsime, cunoscut și sub denumirea de lipofilling, reprezintă o metodă de augmentare mamară din ce în ce mai solicitată. O parte dintre pacientele care își doresc o intervenție de mărire a sânilor, sunt totuși reticente la introducerea în corp a unui implant din material străin. Augmentarea mamară prin transfer de grăsime proprie vine în întâmpinarea acestei categorii de paciente și propune o variantă naturală a implantului mamar clasic.
Intervenția constă în recoltarea de grăsime prin lipoaspirație de la nivelul abdomenului, coapselor sau flancurilor, prepararea acesteia și introducerea ei la nivelul sânilor prin tehnici speciale de injectare. Un avantaj demn de menționat, îl reprezintă îmbunătățirea aspectului zonei donatoare prin procedura de lipoaspirație.
Ceea ce este important de reținut este faptul că prin lipotransfer se poate obține o creștere moderată a volumului sânilor, și uneori, o singură ședință poate să nu fie suficientă pentru obținerea volumului dorit, întrucât grefa adipoasă nu supraviețuiește integral, iar gradul de resorbție este imposibil de controlat.
Lipotransferul este adesea utilizat și ca metodă adjuvantă de augmentare mamară, în asociere cu implantul mamar siliconic, asigurând o tranziție armonioasă între conturul implantului si țesuturile din jur. În acest scop, procedura se poate efectua în aceeași etapă cu introducerea implantului mamar sau într-o etapă ulterioară.
Tehnica chirurgicală, precum și indicațiile pre- și postoperatorii vor fi discutate în detaliu în cadrul consultației.
GINECOMASTIA
Ginecomastia reprezintă dezvoltarea în exces a sânului la bărbați, afecțiune ce se datorează în general unui dezechilibru hormonal, dar poate avea și cauze externe, cum ar fi aportul de medicamente sau alte substanțe.
Pe lângă aspectul inestetic generat de această afecțiune, poate cea mai importantă componentă este cea psihică, ginecomastia determinând scăderea încrederii în sine si complexe de inferioritate importante, mai ales la pacienții tineri.
Intervenția constă în reducerea excesului de volum mamar prin diferite tehnici, aplicate individual sau în combinație – lipoaspirație, excizia chirurgicală a glandei mamare hipertrofice și mai rar, eliminarea surplusului de piele dacă acesta există, caz în care cicatricile sunt mai vizibile.
În general, această operație se realizează sub anestezie generală, iar pacientul rămâne în clinică pană a doua zi. Ulterior ne vom revedea la controalele postoperatorii stabilite.
Tehnica chirurgicală, precum și indicațiile pre- și postoperatorii vor fi discutate în detaliu în cadrul consultației.
Soluții ideale pentru corpul dumneavoastră
Cu noi primiți cel mai rapid și cel mai sigur tratament.